Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Top 5 - Kedvenc Rendezőim

2012.12.19. 14:25


Treyarch > Infinity Ward

2012.06.30. 15:56

A következő kérdés a hardcore CoD-játékosokhoz szól: tisztában vagytok vele, mi is az a Treyarch? nyílván hallottatok már róla. Ő az örök másodhegedűs az Infinity Ward mellett. Hiszen minden CoD-játékos az Infinity játékait szereti jobban, a modern hadviselést, a pörgős akciót, míg szerencsétlen Treyarch-nak jut a II. Világháború és a zombimód. Sokan nem is ismerték ezt a kis céget, amíg elő nem rukkoltak az első nagy dobásukkal: a Black Ops-szal, mely elröpítette az egyszeri CoD-játékost a Hidegháború fiktív csatáiba. És bennem is itt fogalmazódott meg a gondolat: a Treyarch jobb, mint az Infinity Ward.


Lassan egy hónapja adják a mozikban Az Erő krónikája című filmet, múlt hét szombaton pedig meg is néztük a haverokkal, mert egyrészt már rég voltunk mozizni, másrészt ígéretesnek tűnt a film. Sok elismerő kritikát olvastam róla (a RottenTomatoes-ra érkezett kritikák 85%-a pozitív, és az Imdb-n is 7.5 pontos átlagot kapott), és bár a fórumokon voltak negatív hangvételű hozzászólások is, azt mindenki elismerte, hogy ahhoz képest, hogy a rendező első filmjéről van szó, nem sikerült olyan rosszul (bár Joshua Trank már volt társrendező a The Kill Point című filmben, de az első saját filmje ez).

És hát amúgy sem volt más vonzó filmajánlat, így maradt Az erő krónikája. Ami már a moziba ülés előtt is felkeltette a figyelmem, az a történet:

Három kamaszról szól a film (Andrew, Matt és Steve), akik a szó legszorosabb értelmében igazi lúzerek. De nem azok a vicces lúzerek, akiken elröhögcsél az ember, és talán kicsit meg is szánja őket, hanem azok az igazi, ütnivaló lúzerek, akik már az idegesítő kategóriába tartoznak. Az egyik srác új szokása, hogy mindent rögzít a kamerájával (ami még idegesítőbbé teszi a többiek számára), hogy dokumentálja az életét.

Egy éjszakai buli közben azonban találnak egy lyukat, amin lemászva ráakadnak egy ismeretlen dologra (valami kristályféleség). A következő naptól kezdve pedig egyre különösebb képességekre tesznek szert: a távolból mozgatnak tárgyakat, megtanulnak repülni, érzékelik egymás indulatait, stb. Az új erők birtokában egyre kevésbé lesznek lúzerek, bekerülnek a felsőbb körökbe, és minden problémájuk, ami eddig terhelte őket, megszűnni látszik. A nagy erő azonban nagy felelősséggel jár (igen, Pókember mottója remekül illik erre a filmre is), amit nem mindegyikük vesz figyelembe, és fokozatosan kiderül, hogy ami eleinte játéknak indult, végül bajt is hozhat.

A sztori talán kicsit sablonos, de van benne eredetiség is. De hogy mutat mindez filmen? Lapozzatok tovább, és elmondom...


A napokban beszélgettem pár osztálytársammal arról, hogy kinek mi volt a legfélelmetesebb játéka, amivel eddig játszott. Ennek kapcsán jött az ötlet, hogy erről csináljak egy toplistát.

Tudni kell rólam, hogy elég ijedős ember vagyok. :D Nem is játszottam sok horrorjátékkal (ezért Top 5-ös lista ez, és nem Top 10-es), és nem is nagyon szeretem őket. Ha már horror, akkor inkább a filmek, ott legalább nem én irányítom az eseményeket (és épp ezért nem is félek tőlük annyira). Van egy mondás, miszerint az ember szeret félni, de csak akkor, ha biztonságban van. Na én erre most rácáfolok, mert én játékban sem szeretem a folyamatos feszültséget.

Akikkel beszélgettem, ők egyöntetűen az Amnesia: The Dark Descent -et mondták minden idők legfélelmetesebb játékának, és próbáltak is rávenni hogy próbáljam ki, de mikor elmesélték hogy miről is szól, én azt mondtam, köszönöm de ebből nem kérek. Nézzétek csak meg a videót, meg fogtok érteni. :D

Talán sokan nem fogtok egyetérteni a listámmal, de szerintem nem is létezik olyan lista, ami mindenki szerint jó lenne. Mindenesetre én eddig ezektől a játékoktól csináltam össze magam a legjobban:


Portal 2 - Vélemény

2012.01.02. 16:49

Tudom, tudom, ezt a cikket sem kapkodtam el, de bevallom férfiasan, hogy az április 21-én megjelent Portal 2-t csak decemberben próbáltam ki.

Voltaképp nem is tudom, miért halogattam eddig. Talán azért, mert az első része nem igazán fogott meg. Jó játék volt, szó se róla, végig is vittem, de valamiért nálam nem ütötte meg a Valve-játékok mércéjét. Úgy tűnik, Gabe Newell és bandája számomra elég magasra tette a lécet. :D

Éppen ezért nem is vártam epekedve a folytatást, még így sem, hogy az egész szaksajtó és az összes Valve-rajongó ez után csorgatta a nyálát, sőt, még az előzetesek és az újításokról kiadott videók sem hoztak lázba. Most azonban végigjátszottam a második részt, és hirtelen teljesen megváltozott a véleményem.


A Rossz PC Juniorok Karácsonyi játékára szánt videóm.

Zene:

  • Intro: Frank Sinatra - Jingle Bells
  • Síelős résznél: She - Coloris

Eredeti síelős videó

Update: Kikerült a szavazás, ha tetszett, dobj egy voksot! :)


Mikulás - más szemszögből

2011.12.07. 17:47

A mai napon úgy döntöttem, megnézem a Family Guy karácsonyi különkiadását, "Irány az Északi-sark" címmel. Az ilyen epizódokon könnyen meglátszik, hogy különkiadások, mivel majdnem 42 perces, és szinte csak Brian és Stewie szerepel benne. Nade a lényegre térve:

A Family Guy sajátossága (és tulajdonképpen ezért szeretik annyian), hogy mindent máshogy mutat be, mint azt az ember várná. Nem tette ezt máshogy a Mikulással sem. Szinte lesokkolt, mennyire naturalista módon vetítette elénk, hogy nézhet ki az öreg piroskabátos barátunk napjainkban. Ez még hagyján is, de az utána következő jelenetek... egyszerre ijesztő, illúzióromboló, de mégis zseniális, szerintem az egyik legjobb Family Guy epizód, amit eddig láttam, főleg hogy egyre inkább ráhangolódom az ünnepekre. :D

Épp ezért gondoltam, megosztom veletek a Family Guy 9. évad 7. részét, nézzétek meg, nagyon megéri:


Update

2011.11.29. 18:27

Üdv mindenkinek!

Tudom, rég frissítettem a blogot... de hát ez van. :D Itt Szegeden zajlik az élet, megy az iskola, készülök az érettségire, ebben a rohanásban viszont nem feledkeztem meg a blogról (mint ahogy azt egyesek gondolják), meg is osztom veletek néhány tervem:

Mint azt láthatjátok, az oldal ünnepi dizájnba öltözött, hiszen a karácsony itt van a nyakunkon. Ezt más is észrevette, a Rossz PC Juniorokon ugyanis a hagyományoknak megfelelően idén is lesz Karácsonyi Játék, amire nevezni is fogok (akárcsak tavaly a Santa Claus in Trouble játékkal). Az alany kiválasztása igencsak nehéz volt számomra, mivel kevés, számomra kedves karácsonyias játék van. Tavaly adta magát a Santa Claus in Trouble, abban a pillanatban, ahogy a Karácsonyi Játékról olvastam, már tudtam hogy ez lesz a bemutatóm tárgya, de nagyjából itt ki is merült az ötlettáram. Viszont sikerült egy jó kis játékot találnom, tegnap ki is játszottam, és úgy érzem, alkalmas lesz egy 10-15 perces videóra. De hogy mi is ez, az legyen meglepetés. ;)

Mindezek mellett egy filmkritikán is gondolkodok, mivel múlt héten megnéztem egy Boncasztal című thrillert, amit szerintem kevesen ismernek, viszont elég jó ahhoz, hogy egy bemutatót rászánjak.

Mindent összevetve: a téli szünet környékén kicsit életet fogok lehelni a blogba... ráférne már. Addig is minden jót!


A hónap videósa (szeptember)

2011.10.02. 19:19

Szegény szeptember a legtöbb ember szemében nem valami közkedvelt hónap, számomra most mégis az lett, mivel a Crazy Taxi videóm lett a hónap videója a Rossz PC Juniorokon. Bár a videót még augusztus elején csináltam, de a Juniorokra szeptemberben került ki, és mivel az akkori 3 videó közül ez kapta a legtöbb pozitív visszajelzést, így lett a hónap videója, én meg a hónap videósa (ez megtekinthető az oldal jobb hasábján egy hónapig, továbbá A Dicsőség Csarnokában). Köszönöm mindenkinek, nem számítottam rá, hogy a blogom szüneteltetése közben ilyen meglepetés ér, de jól esett. :)


Update

2011.09.01. 14:35

Ez az Update talán az eddigi legfontosabb, mert előrevetíti, hogy mi lesz a bloggal a következő 6-7 hónapban.

Sajnos véget ért a nyár, a mai nappal elkezdődött a 2011/2012-es tanév, ami az én szemszögemből különösen keserves, mivel idén érettségizek, emiatt pedig kénytelen leszek kis időre felfüggeszteni ezt az egész blogolást/videózást. Persze hazudnék, ha azt mondanám, hogy éjjel-nappal megállás nélkül tanulni fogok, de össze kéne kapni magam, mert érettségin megbukni azért elég nagy szégyen.

A blog természetesen elérhető lesz egész évben, csak frissülni nem fog, legalábbis nem sűrűn. Egy-egy cikket talán írni fogok, de videót nagy valószínűséggel egyáltalán nem fogtok látni. Ezt az évet a tanulásnak fogom szentelni, ugyanis nem szeretném most elbaszni azt, amiért már 14 éve koptatom az iskolapadot...

Legyetek jók!

Üdv.: NV